Research School for Economic and Social History

Agenda

21 June 2024
10:30 - 17:00
Walburgiskerk, 's Gravenhof, Zutphen

Middeleeuwen Symposium 2024: ‘Het onmisbare boek: handschriften en druk in de Late Middeleeuwen’

~ because of scope in Dutch only ~

Op 21 juni 2024 vindt in Zutphen het Middeleeuwen Symposium 2024 plaats. Dit symposium wordt gezamenlijk georganiseerd door De Librije Zutphen, de Historische Vereniging Zutphen, Erfgoedcentrum Zutphen en Musea Zutphen, in nauwe samenwerking met de Radboud Universiteit. Het thema dit jaar is ‘Het onmisbare boek: handschriften en druk in de Late Middeleeuwen’, dagvoorzitter is prof. dr. Johan Oosterman, hoogleraar Oudere Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit.

Onderzoekers uit Nederland, België en Frankrijk vertellen over de sociaal-economische netwerken rond boeken, de diverse productiemethoden en -centra en de manier waarop schrijvers, drukkers en boekbezitters informatie probeerden te ordenen en ontsluiten. Op 20 juni 2021, daags voor het symposium, is tevens gelegenheid tot deelname aan excursies en het bijwonen van lezingen in de Collegetour.

Voor deelname aan het Middeleeuwen Symposium 2024 en/of Collegetour geldt een bijdrage, voor studenten geldt een gereduceerd tarief.

<a class="bttn" href="” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>MEER INFO