Research School for Economic and Social History

Positions

Masterstage (mei-oktober 2024) Maand van de Geschiedenis – Nederlands Openluchtmuseum – deadline 29 februari 2024

~ because of scope and required proficiency in Dutch only ~

Het Nederlands Openluchtmuseum is initiatiefnemer van de Maand van de Geschiedenis, die in oktober 2024 gehouden wordt. Met een binnen- en buitenmuseum, verhalen, collecties, gebouwen, presentaties, projecten in Arnhem én landelijk verbindt het Openluchtmuseum grote en kleine geschiedenissen, regio’s, steden, dorpen en – vooral – mensen. Binnen het Openluchtmuseum maakt de Maand onderdeel uit van de afdeling Netwerkprojecten, waarin ook het Canonnetwerk van de Canon van Nederland is opgenomen. De Maand van de Geschiedenis is op zoek naar een Master student als stagiair voor 24-32 uur per week in de periode mei tot en met oktober 2024.

De stagiair draait volop mee met het projectteam van de Maand, beheert de online communicatie – van nieuwsbrieven tot social media – richting zowel deelnemers als publiek, redigeert webteksten, legt contact met nieuwe deelnemers, adviseert deelnemers over hun activiteiten en selecteert de beste activiteiten voor de campagne.

Sollicitaties dienen uiterlijk 29 februari 2024 ontvangen te zijn.

MEER INFO