Research School for Economic and Social History

News

Communicatiemedewerker CollectieveKracht.eu (2 jaar; Erasmus Universiteit Rotterdam) – deadline 17 juli 2023

~ because of required proficiency, in Dutch only ~

Onderzoek en kennis van wetenschappers kunnen van groot belang zijn om maatschappelijke problemen aan te pakken. Maar dan is het wel belangrijk dat deze kennis toegankelijk is en dat de wereld weet wat wij te bieden hebben. Het onderzoeksteam Social Enterprise and Institutions for Collective Action bij Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM) zoekt daarom een communicatiemedewerker.

De onderzoeksgroep richt zich vooral op het onderzoeken en ondersteunen van coöperatieve sociale ondernemingen door het bestuderen hoe burgercollectieven in het verleden en nu veerkrachtig kunnen zijn. Via kennisplatform CollectieveKracht maakt het team kennis en wetenschap meer toegankelijk voor de burgercollectieven en andere stakeholders en bevordert het onderlinge kennisuitwisseling. Het onderzoeksteam reikt hiermee burgercollectieven in heel Nederland instrumenten aan om zelf aan een veerkrachtige toekomst te bouwen; de vragen en inzichten van de collectieven vormen weer de basis voor nieuw wetenschappelijk onderzoek.

De communicatiemedewerker zorgt ervoor dat de activiteiten van de onderzoeksgroep onder de aandacht van verschillende doelgroepen komen. Dit geldt voor de wetenschappelijke activiteiten, maar nog meer voor CollectieveKracht, dat is gericht op een breed publiek. Samen met collega’s zorgt de communicatiemedewerker er voor dat burgercollectieven en andere stakeholders het platform weten te vinden, zich aansluiten en actief deelnemen. Om dit alles in goede banen te leiden werkt het onderzoeksteam met uitgewerkte communicatieplannen, die in overleg met de collega’s worden opgesteld en vervolgens ten uitvoer gebracht worden.</P.

Sollicitaties dienen uiterlijk 17 juli 2023 ontvangen te zijn.

VOLLEDIGE INFO