Research School for Economic and Social History

Calls

Twee nieuwe fellowship-beurzen voor Brabantse geschiedschrijving – deadline 15 juni 2023

~ because of required proficiency, in Dutch only ~

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ’s-Hertogenbosch is vorig jaar als eerste archief in Nederland met fellowships gestart. Deze beurzen (vier per jaar) bieden recent afgestudeerden de kans om tegen een vergoeding voor de duur van maximaal vijf maanden onderzoek te doen in de collectie van het BHIC. Het BHIC zoekt momenteel twee fellows voor de periode september 2023 t/m januari 2024.

De fellowships staan open voor jonge enthousiaste onderzoekers, die niet langer dan drie jaar geleden zijn afgestudeerd. Het fellowship-programma is bedoeld om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken, om onderzoek naar het Brabantse verleden te stimuleren en om de werelden van geschiedbeoefening, wetenschap en erfgoed te verbinden en te versterken.

Belangstellenden voor de tweede ronde van het BHIC fellowship-programma 2023 kunnen zich vóór 15 juni 2023 aanmelden.

MEER INFO