Research School for Economic and Social History

News

BHIC Fellowships voor recent (< 3 jaar) afgestudeerden – deadline 15 februari 2023

~ because of scope only in Dutch ~

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) stelt voor de periode maart-augustus 2023 twee van haar vier jaarlijkse beurzen van maximaal 5000 euro beschikbaar voor onderzoek naar het verleden van de provincie Noord-Brabant na 1795, dat in belangrijke mate leunt op de archieven en collecties van het BHIC. De fellowships staan open voor jonge enthousiaste onderzoekers, die niet langer dan drie jaar geleden zijn afgestudeerd. Het fellowship-programma is bedoeld om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken, om onderzoek naar het Brabantse verleden te stimuleren en om de werelden van geschiedbeoefening, wetenschap en erfgoed te verbinden en te versterken. Fellows zullen naar verwachting gemiddeld twee dagen per week aan het onderzoek werken (dit gaat in overleg).

Belangstellenden dienen uiterlijk 15 februari 2023 hun voorstel per mail ingediend te hebben. Raadpleeg voor de procedure de volledige tekst (via knop hieronder).

VOLLEDIGE INFO