Research School for Economic and Social History

Calls

Call for papers – Tijdschrift voor Geschiedenis Themanummer ‘De oogst van corona’ – deadline 28 februari 2023

~ Because of the primary scope of this call, the call is only available in Dutch. However, for proposed contributions in English to the special issue of Tijdschrift voor Geschiedenis on ‘The yield of covid’ please contact editors Professor Tim Soens or Dr Leonieke Vermeer before 28 February 2023 ~

Heeft de pandemie een impact gehad op het gebied van de geschiedswetenschap? Wat heeft corona de geschiedswetenschap bijgebracht? En hoe kan geschiedenis onze kijk op corona veranderen? aan deze vragen wijdt Tijdschrift voor Geschiedenis in 2023 een themanummer.

Bijdragen in de vorm van korte (ca. 3000 woorden), nog niet eerder gepubliceerd reflecties zijn welkom. De refelecties dienen gebaseerd te zijn op toonaangevende publicaties in vakgebieden als medische geschiedenis, applied history, historische demografie, disaster studies, wetenschap en politiek, welvaartsgeschiedenis, migratiegeschiedenis, theoretische geschiedenis, life writing, erfgoed en musea, stadsgeschiedenis, waarin de doorwerking van corona centraal staat.

Potentiële auteurs kunnen tot uiterlijk 28 februari 2023 contact opnemen met een van de redacteuren, Prof. Tim Soens of Dr. Leonieke Vermeer om de voorgestelde bijdrage nader te bespreken.

VOLLEDIGE INFO