Research School for Economic and Social History

News

Adviseur Chief Science Officer (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) – deadline 22 augustus 2022

~ because of scope, in Dutch only ~

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft momenteel een vacature voor Adviseur Chief Science Officer binnen het team Chief Science Officer.

Kwalitatief hoogstaand onderzoek is onmisbaar bij het maken van effectief beleid. Het team Chief Science Officer (CSO) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid legt daarom verbindingen tussen beleidsmedewerkers, onderzoekers en kennispartners. De adviseur van dit team zorgt dat het ministerie beleid ontwikkelt en uitvoert op basis van feiten, analyses en wetenschappelijke kennis en werkt aan vragen als: wat gebeurt er in de maatschappij en wat betekent dat voor het werk van SZW? Doet beleid waar het voor bedoeld is? Hoe landt beleid in de praktijk, en hoe zorgen we ervoor dat kennis uit de praktijk betrokken wordt bij beleid?

Samen met de collega’s van het team Chief Science Officer (CSO) os de adviseur de spin in het web van kennis en onderzoek en houdt het team overzicht op wat er aan onderzoek vanuit het ministerie en haar kennispartners (zoals Planbureaus) wordt geïnitieerd en uitgevoerd. Ook zit het team regelmatig om tafel met de verschillende kennisgroepen binnen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en organiseert het we evenementen en bijeenkomsten om de dialoog tussen beleidsmakers en onderzoekers te stimuleren. Het team communiceert daarom met een breed scala aan interne en externe partijen.

Als nieuw lid van het team CSO draagt de afviseur hier volop aan bij. Samen met drie andere collega’s ondersteunt en adviseert de adviseur de CSO. In de functie trekt de adviseur niet alleen op met beleidsmakers, maar ook met onderzoekers die zowel binnen als buiten het ministerie actief zijn.

Solliciteren is mogelijk voor 23 augustus 2022 via het daarvoor bedoelde portaal.

Volledige info en sollicitatieportaal