Research School for Economic and Social History

Calls

Call for proposals Dr. H. Enno van Gelder beurs 2023 (KNGMP) – deadline 1 september 2022

~ because of scope, only in Dutch ~

De Van Geldercommissie van het Koninklijk Nederlands Genootschap van Munten en Penningen (KNGMP) is op zoek naar onderzoekers, docenten of curatoren die uitdagende verbindingen durven te leggen tussen de numismatiek en overige wetenschappelijke disciplines zoals geschiedenis, archeologie, kunstgeschiedenis, economie en communicatiewetenschappen. Met de Dr. H. Enno van Gelder beurs beoogt de Van Geldercommissie onderzoek naar en studie van geld en geldgeschiedenis in Nederland te bevorderen. De Van Gelderbeurs heeft een waarde van max. € 10.000 en kan ingezet worden voor onderzoeks- en/of educatieve doeleinden zoals bijvoorbeeld het maken van een (digitale) tentoonstelling of kennisclips.

Voorwaarde voor toekenning van de beurs is dat het onderzoek en/of de educatieve activiteit(en) een relatie hebben met geld en de geldgeschiedenis van Nederland en/of de Nationale Numismatische Collectie van De Nederlandsche Bank (o.a. munten, penningen en papiergeld). Professionals afkomstig uit verschillende disciplines, zoals de letterkundige, (kunst-) historische, gedragswetenschappen en maatschappijwetenschappen zijn van harte uitgenodigd om mee te dingen naar de Van Gelderbeurs 2023. Voorstellen dienen voor 1 september 2022 ontvangen te zijn.

Volledige call (pdf)