Research School for Economic and Social History

Agenda

3 December 2021
09:30 - 17:00
Doelenzaal, Universiteitsbibiliotheek, Singel 425, Amsterdam

Congres ‘Veerkracht! Wegen uit de crisis, 1780-1940’ – registreer voor 26 november

~ because of scope, only in Dutch ~

Veerkracht is al decennialang een sleutelbegrip binnen academische kringen (‘resilience’), en wordt vanuit meerdere disciplines bestudeerd: de economie, de culturele studies, de sociale wetenschappen, de politicologie, enzovoort. Vanuit historisch perspectief worden zelfs modellen geschetst om de ‘veerkracht’ van toekomstige samenlevingen te kunnen voorspellen.

Op dit congres, georganiseerd door Werkgroep De Moderne Tijd, staat de vraag centraal hoe veerkracht tot uiting kwam in Nederland en Vlaanderen in de periode 1780-1940, bezien vanuit een multidisciplinair perspectief.

Vanwege de huidige coronasituatie gelden specifieke maatregelen. Aanmelden kan tot 26 november via Marjet Brulsma.